Gästbok


Skriv i gästboken

2018-04-23

Hej Sofia, har precis lÀst ut din bok zebraflickan och Àr otroligt fascinerad över din resa. SÄ himla kul att lÀsa att du idag mÄr bra och har ett mycket framgÄngsrikt liv dÄ jag mÄste sÀga att livet i boken inte Àr nÄgot jag skulle vilja uppleva. Vill bara sÀga att jag Àr imponerad av dig och nÀr jag i psykologi skulle lÀsa en bok inom klinisk psykologi var din bok mycket lockande. VÀldigt krokig men extremt intressant resa som borde uppmÀrksammas.

Ville bara frÄga om du Àn idag Àr vÀn med tjejerna frÄn teaterlÄdan?

Ebba Köhl
Svar: Hej Ebba! UrsÀkta mitt sena svar! Och tack för din uppmuntrande kommentar hÀr i gÀstboken. Ja, den del av mitt liv som beskrivs i "Zebraflickan", som jag skrev för nÀrmare 15 Är sedan nu, kÀnns lyckligtvis lÄngt borta idag.

VÀnnerna frÄn TeaterlÄdan har jag dock kvar! Vi bor utspridda över landet och nÄgon har faktiskt flyttat utomlands ocksÄ. SÄ det Àr inte sÄ ofta vi ses alla tillsammans, men hÀrom Äret hade vi en större trÀff dÀr Ätminstone de flesta frÄn gruppen var med. NÄgra av dem trÀffar jag oftare, andra har jag mest kontakt med över sociala medier. Har ett alldeles sÀrskilt band till dem alla, kÀnner jag fortfarande.


2016-07-06

Grattis! Till sonen Sofia. Hoppas att allt Àr bra med er. Liv Àr vÀl stor nu.

Kram Malin .
Svar: Tack för din grattishÀlsning!


2016-01-30

Tack för en otroligt viktig bok. LÀst klart zebraflickan, som de anvÀnder som utbildningsmaterial till socionomstudenter numera. Det var gripande pÄ mÄnga olika personliga plan att fÄ lÀsa om din resa. SÄ himla kul att se att du Àr sjuksköterska!!

Kram pepparkorn
Svar: Tack för ditt inlÀgg, och för att du lÀst boken! Extra roligt att höra att den anvÀnds i din utbildning! Lycka till med de fortsatta studierna!


2015-08-21

Hej Sofia!

Hur e det med dig och Liv? HĂ€r Ă€r det bara bra. Jag har varit i vĂ„rden sen 09 och Ă€r dĂ€r fortfrande idag. Jag har bytat behandlare 13 gĂ„nger sen dess. Är detta bra igentligen. Man hinner ju inte bygga upp ett förtroende. FörrĂ€n det körs i botten igen.

Kram Malin
Svar: Hej Malin! Det glÀder mig att du mÄr bra! Men det du berÀttar om vÄrden lÄter ju inte alls bra. Sex Är Àr visserligen lÄng tid, men 13 byten av behandlare Àr ocksÄ mycket. HÄller med dig om att det gör det svÄrt att fÄ kontinuitet och att bygga upp förtroende! TyvÀrr Àr det nÄgot som brister pÄ mÄnga hÄll inom psykiatrin.


2015-07-29

Älskar dina böcker! De fĂ„r mig att kĂ€mpa för att bli frisk!
Du Àr bÀst <3

Kram Malin
Svar: HĂ€rligt!


2015-05-17

Takk for boken, Sofia <3

Emily, 16
Svar: Tack sjÀlv för att du lÀst! <3


2015-04-21

Hej Sofia!

Jag vill att du ska veta att du gjort stor skillnad fÖr hur mitt liv sett ut och min sjĂ€lvbild. Ända sedan jag hörde talas om Zebraflickan i mina tonĂ„r har det alltid ekat i mina tankar att jag i alla fall inte Ă€r ensam att i att gĂ„ igenom vad jag gjorde nĂ€r jag vÄxte upp.

Det har varit en enorm tröst att veta att det finns andra och inte bara jag som skulle vara sÄ annorlunda, och att veta att det kan trots allt bli bra igen.

Tack!

Tisdag
Svar: SÄ fint skrivet av dig, det gör mig innerligt glad att lÀsa! Stort tack för att du tog dig tid att skriva detta till mig.


2015-03-31

Hej Sofia!

Var för kan man inte se inlÀggen i din gÀst bok för?

Kram Malin.
Svar: Hej Malin! Tack för dina hÀlsningar! Man kan se inlÀggen nÀr jag lÀst och publicerat dem (och svarat!), men just nu uppdaterar jag inte hemsidan sÄ ofta sÄ det kan ibland dröja nÄgon mÄnad eller till och med lite mer.


2015-03-27

Hej Sofia!

Vill önska dig en riktigt Glad PÄsk. Hoppas allt Àr bra med Liv och dig. Vad för kan man inte se inlÀggen i din gÀst bok för?

Kram Malin.

2015-02-21

Hej Sofia!

Hur e det med er? hÀr Àr det bara bra. SÄg foto pÄ Liv nÀr hon var nyfödd. Tyckte att hon Àr sÄ söt.

Kram Malin.

2014-12-15

Hej Sofia!

Är det med dig och liv? hĂ€r Ă€r det bara bra. God Jul och ett Gott Nytt År!

Kram Malin.
Svar: Det Àr bra med oss! Hoppas du har haft en bra början pÄ Äret.


2014-12-06

Hej Sofia!Jag undrar om denna gÀstboken Àr inaktuell (om den har lagts ner?) Det verkar inte vara nÄgon aktivitet precis, sÄ du fÄr gÀrna uppdatera pÄ din sida eller under nyheter om du har lagt ner allt nu. FörstÄr att du hellre lÀgger tid pÄ din lilla dotter men informera gÀrna isÄfall sÄ mÀnniskor kan vÀnda sig till andra stÀllen dÀr dem kan fÄ snabbare svar.

Linda
Svar: Hej Linda! NejdÄ, gÀstboken Àr inte nedlagd, men det Àr mycket riktigt sÄ att man inte kan vÀnta sig snabbt svar av mig i nulÀget. Jag uppdaterar nyhetssidan nÀr det hÀnder nÄgot, men dÄ jag Àr förÀldraledig ligger sÄ gott som all sÄdan verksamhet pÄ is. Jag tÀnker att de som skriver till mig mÄste förstÄ att jag Àr en helt vanlig mÀnniska/författare och att man vid behov av snabbt svar behöver vÀnda sig till verksamheter som Àr inrÀttade för och har förutsÀttningar för det. Att man förr eller senare Àr garanterad svar hÀr i gÀstboken Àr inte sÄ illa pinkat bara det, kan jag tycka <Wink>


2014-09-29

Antar att du ocksĂ„ sĂ„g Uppdrag Granskning dĂ€r dem granskade rĂ€ttspsyk i VĂ€xjö. Jag kan inte förstĂ„ hur ett av landets sĂ€kraste kliniker inte kan ge sĂ€krare vĂ„rd till sina patienter. Det borde vara förbjudet att lĂ„ta dömda brottslingar vistas tillsammans med svĂ„rt sjuka patienter. Är det brist pĂ„ personal och lokaler som gör att dem blandar ihop alla patienter? Hur tycker du vĂ„rden skulle se ut?

My
Svar: Hej och ursÀkta sent svar! SÄ bra att du reagerade och funderar över Uppdrag gransknings inslag. Jag hÄller med dig om att personer dömda till rÀttspsykiatrisk vÄrd inte ska vÄrdas med allmÀnpsykiatriska patienter, och i synnerhet inte unga kvinnor med sjÀlvskadebeteende. Jag skulle sÀga att huvudorsaken till att det ser ut sÄhÀr i dag Àr brist pÄ kunskap och kompetens, snarare Àn brist pÄ lokaler och personal. I brist pÄ kunskap fokuserar man pÄ att skydda personerna frÄn sig sjÀlva, istÀllet för att lÄngsiktigt lÀra dem hantera vÀrlden som den ser ut.

Jag har mÄnga tankar om hur vÄrden borde se ut pÄ olika nivÄer (en ung person som rispar sig pÄ armarna ska inte nödvÀndigtvis ha samma vÄrd som en kvinna med allvarligt sjÀlvskadebeteende som vÄrdas pÄ rÀttspsyk). VÄrden av personer som har utvecklat ett sÄ allvarligt sjÀlvskadebeteende och sÄ stora vÄrdskador att de hamnat pÄ rÀttspsyk Àr en stor utmaning och vÄrden mÄste bli mycket komplex. Jag kan dÀrför inte ge ett utförligt svar hÀr, men om jag ÀndÄ ska sÀga nÄgot anser jag att det mÄste inrÀttas en eller tvÄ nationella enheter med kompetent och sÀrskilt lÀmpad personal för att det ska vara möjligt att sluta skicka dessa patienter till rÀttspsyk.


2014-09-16

Hej Sofia. Satt pÄ tÄgstationen idag och lÀste de sista sidorna utav zebraflickan. Du Àr nu min absoluta idol och förebild. Du Àr sÄ otroligt stark och att lÀsa om en tjej vars problematik Àr snarlika mina fÄr en att fÄ nytt hopp om livet, att det trots allt gÄr att komma ifrÄn destruktiva tankar.. Jag har varit nÀra att ge upp sÄ mÄnga gÄnger men din bok har gett perspektiv pÄ saker och ting som jag inte trodde fanns. Tack Sofia, du har gett mig en liten gnista hopp och tro. Nu har jag insett att det vandrar Ànglar pÄ jorden, och du Àr en sÄdan Sofia. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter, tack för att du ger andra flickor nytt hopp om framtiden.

Amanda 18 Ă„r.
Svar: UrsÀkta sent svar frÄn mig. Tack för ditt mycket fina inlÀgg och för att du tog dig tid att skriva detta till mig! Hoppas allt gÄr bra för dig!


2014-09-07

Idag har jag lĂ€st ut zebraflickan pĂ„ en brygga pĂ„ Ljusterö. Du skulle bara veta hur mycket jag beundrar dig. Som jag skrev i min dagbok: Sofia Åkerman Ă€r en Ă€ngel, iallafall sĂ„ nĂ€ra en dödlig kan komma. Jag kĂ€mpar sjĂ€lv med sjĂ€lvskadebeteende och Ă€tstörningar, men fĂ„r hjĂ€lp frĂ„n bup. Jag log nĂ€r jag lĂ€ste om era bus, och tĂ€nkte pĂ„ nĂ€r vi tog ut sjukhusklĂ€der och öppnade skĂ„p med kodlĂ„s pĂ„ avdelningen... Du skriver sĂ„ fantastiskt bra, och dina dikter var sĂ„ fina. Du fĂ„r mig att kĂ€mpa, om du kan, kan jag! Tack, jag Ă€lskar dig!

14-Ă„rig tjej
Svar: Vilken underbar hÀlsning, sÄ glad jag blir! NÄgon Àngel Àr jag inte, tvÀrtom en rÀtt vanlig typ men jag Àr nöjd ÀndÄ <Wink> Visst Àr det hÀrligt med lite bus ibland, det behöver man! KÀmpa pÄ, jag hejar pÄ dig!


2014-09-02

Hej Sofia!
Jag lÀser just nu din bok Zebraflickan och jag jobbar med unga tjejer som tvÄngsvÄrdas enligt LVU. Jag fÄr sÄn energi av din bok fast jag egentligen var beredd pÄ att kÀnna mig nedstÀmd nÀr jag lÀste den. Jag har 20 sidor kvar nu och jag funderar pÄ att lÄna ut boken till mina andra lÀrarkollegor för att öka förstÄelsen hos dem för flickor med sjÀlvskadebeteende. MÄnga av mina elever har ju detta beteende. Jag beundrar dig för din styrka och ditt engagemang. kram Helena

Helena
Svar: Fantastiskt att höra! Stort tack för din hÀlsning och lycka till med ditt fortsatta viktiga arbete!


2014-08-24

Hej Sofia!

Hoppas att allt Àr bra med dig och Liv? hÀr Àr det bara bra. FörelÀser du nÄgot. Nu? DÄ jag har 2 av dina böcker som jag skulle vilja ha signerade av dig. Hoppas pÄ att fÄ trÀffa dig.

Kram Malin.
Svar: Tack för din hÀlsning! Vi mÄr bara bra. Jag förelÀser inte nu och tyvÀrr kan det nog dröja innan jag kommer igÄng med den verksamheten igen.


2014-07-09

Hej! Jag Àr inlagd pÄ rÀttspsyk i VÀxjö för mitt sjÀlvskadebeteende och nÀr jag var pÄ den första avdelning jag kom till (en som ligger under kriminalvÄrden, i vÀntan pÄ plats pÄ kvinnoavdelningen) lÀste jag ut din bok zebraflickan. Ville mest sÀga att den var jÀttebra och gav hopp! Inte lÀst Slutstation RÀttspsyk, men Àr sugen, men Àr rÀdd för att triggas. Har du varit inlagd pÄ rÀttspsyk nÄgon gÄng?

FortsÀtt ditt underbara arbete för oss som behöver hjÀlp!

K
Svar: SĂ„ roligt att höra att du tyckte om Zebraflickan! Slutstation rĂ€ttspsyk Ă€r en politisk bok pĂ„ ett annat sĂ€tt Ă€n Zebraflickan, som beskriver ett missförhĂ„llande. Den kan vara jobbig att lĂ€sa dĂ„ den beskriver mycket ojĂ€mna maktförhĂ„llanden och övergrepp. Är du minsta rĂ€dd för att triggas Ă€r det bĂ€ttre att avstĂ„ - boken finns ju kvar!


2014-06-18

Hej Sofia!

Hur Àr det med dig? hÀr Àr allt bra. Hur Àr det med Liv? hon Àr vÀl stor nu? Ta vÀl hand om er. Och Glad Midsommar pÄ er.

Kram Malin.
Svar: Det Àr bara bra med oss! Hoppas du har haft en fin sommar.


2014-04-05

Hej Sofia!
Fantastiskt bra jobb du gör om problemet sjÀlvskadebeteende. Har lÀst dina böcker och brukar rekommendera "För att överleva" till patienter och intresserade kolleger dÄ jag Àr skötare i psykiatri. GlÀds över att det Àntligen gÄr framÄt inom detta. Ha det gott och grattis till bebisen.

Elisabet
Svar: HÀrligt att höra! Och tack för grattiset!
1|2|3|4|5|6|7